nieuws

Nieuws

Update: Coronavirus / De Pas gesloten tot 6 april 2020

Update: 16 maart

 

I.v.m. het Coronavirus zal De Pas gesloten zijn tot en met 6 april voor alle activiteiten.

Wat theatervoorstellingen betreft zullen we trachten om deze te verplaatsen naar een latere datum. Het al gekochte ticket blijft daarvoor dan geldig. Gezien de uitzonderlijke situatie kunnen wij iedereen pas in een later stadium informeren over de precieze afwikkeling.

Alle andere bijeenkomsten en vergaderingen zijn geannuleerd. We hopen op uw begrip in deze uitzonderlijke situatie.
We blijven bereikbaar op weekdagen van 9.00 uur tot 12:00 uur via info@de-pas.nl

Update: Coronavirus / De Pas gesloten t/m 31 maart 2020

Update: 13 maart 2020

 

Cultuur Centrum De Pas annuleert alle voorstellingen en activiteiten van vrijdag 13 maart tot en met dinsdag 31 maart. Door het treffen van deze maatregelen zien wij onszelf ook genoodzaakt om gedurende deze periode onze deuren te sluiten voor het publiek. Wij hopen dan ook op uw begrip. 

Voor de activiteiten ná 31 maart geldt dat De Pas de landelijke en provinciale richtlijnen blijft volgen. Vooralsnog gaan die activiteiten gewoon door, tenzij de huidige richtlijn van kracht blijft of verder wordt aangescherpt.

De theatervoorstellingen worden -waar mogelijk- verplaatst naar een latere datum.
Actuele informatie is te vinden op de website en sociale media kanalen van De Pas.

Update: Coronavirus / Tijdelijke sluiting van De Pas

Update: 11 maart 2020

Cultuur Centrum De Pas annuleert alle activiteiten van vrijdag 13 maart tot en met zondag 15 maart. Door het treffen van deze maatregelen zien wij onszelf ook genoodzaakt om gedurende deze drie dagen onze deuren te sluiten voor het publiek. Wij hopen dan ook op uw begrip. 


De theatervoorstellingen worden -waar mogelijk- verplaatst naar een latere datum.
Actuele informatie is te vinden op de website en sociale media kanalen van De Pas.

Voor de activiteiten ná 15 maart geldt dat De Pas de landelijke en provinciale richtlijnen blijft volgen. Vooralsnog gaan die activiteiten gewoon door, tenzij de huidige richtlijn van kracht blijft of verder wordt aangescherpt.

Directeur Kris Roemers: “Naar aanleiding van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus hebben we besloten dat De Pas gesloten zal zijn van vrijdag 13 maart t/m zondag 15 maart. Hoewel de geplande activiteiten van De Pas niet meer dan 1.000 bezoekers bij elkaar brengen vinden wij het onder de gegeven omstandigheden niet verantwoord om activiteiten door te laten gaan. De Pas is immers traditiegetrouw een ontmoetingsplek waar diverse leeftijdsgroepen bij elkaar komen. We roepen iedereen op om onze website in de gaten te houden en onze sociale media kanalen te volgen voor eventuele verdere informatie. Vooralsnog gaan wij er vanuit dat deze maatregel geldt tot en met zondag.”

Geen KBO activiteiten en bijeenkomsten t/m 22 maart

Beste bezoeker van De Pas,

In verband met het Corona virus is er door het KBO besloten dat alle door hen georganiseerde activiteiten in De Pas tot en met tenminste 22 maart niet doorgaan.

Alle overige activiteiten gaan wel gewoon door en we hopen u dan ook te morgen verwelkomen.

Verhuur ruimte Wereldwinkel Heesch

Er is tijdelijk huur mogelijk van de Wereldwinkel Heesch vanaf 01-02-2020. Geschikt als Winkelruimte of een eventuele andere invulling.

Bij interesse kunt u bellen naar 0412 451634 of mailen naar Wilco Schrijvers: wilco@de-pas.nl

PERSBERICHT: Nieuwe voorzitter voor DNI

  

De Nieuwe Instelling (DNI), de opvolger van De Pas en De Eijnderic, heeft een nieuwe bestuursvoorzitter: Aad van Lopik.
Hij zal per 1 oktober het proces van de samenvoeging van De Pas en De Eijnderic vorm gaan geven, samen met bestuur en medewerkers van beide instellingen.
 
Aad van Lopik is een oude bekende van de gemeente, waar hij 16 jaar in de gemeenteraad zat. “Nu ik met pensioen ben, heb ik tijd om deze uitdaging aan te gaan. Vanuit de gemeenteraad had ik veel bemoeienis met beide instellingen. Als voorzitter van de fusiepartners, kan ik van binnenuit werken aan een mooie nieuwe instelling. Ik ben ervan overtuigd dat ze elkaar zullen versterken en een geweldige synergie opleveren.”
 
Volgens Van Lopik is de gemeente Bernheze zonder DNI, nu nog De Pas en De Eijnderic, onbestaanbaar. “De Pas is laagdrempelig, toegankelijk, en ligt centraal in Heesch op een prachtige locatie. De Eijnderic staat in heel Bernheze bekend om zijn brede aanbod aan veelzijdige cursussen en workshops. Beide stichtingen worden gedragen door vrijwilligers en vormen een onderdeel van het hart van de Bernhezer gemeenschap.”
 
De nieuwe voorzitter is ervan overtuigd dat de samenvoeging van beide stichtingen tot een nieuwe instelling DNI een stap vooruit is. “Met een nieuwe indeling van het gebouw van De Pas, is er voldoende ruimte beschikbaar voor alle onderdelen van DNI. De programma’s zullen elkaar versterken en er zal kruisbestuiving ontstaan. Ik ben ervan overtuigd dat DNI een fantastische toekomst tegemoet gaat. Maar dan wel met een mooie, nieuwe naam. Die komt nog wel.”