nieuws

Nieuws

Beperkte bereikbaarheid i.v.m. Covid-19

Vanwege de huidige Corona-maatregelen werken wij zo veel mogelijk vanuit thuis. Dat betekent dat de bereikbaarheid is beperkt.

Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 09.00 uur - 12.00 uur.

U kunt altijd een mail sturen naar info@de-pas.nl. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Corona-maatregelen in De Pas

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen van 2020-2021 gaat op 1 september 2020 van start. Kaarten zijn voor de theatervoorstellingen zijn te koop via de theaterkassa of onze website. De theaterkassa is iedere werkdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Kaarten worden ongeplaceerd verkocht dit is zonder rij of stoelnummer. Bij de ingang van de zaal wordt u een plaats toegewezen. Wel kun je de keuze maken tussen zaal of balkon plaatsen. We vragen je echter om je kaarten zo veel mogelijk via onze website te kopen, zodat er zo min mogelijk contactmomenten plaats vinden. 

 

TheaterPASpoort

Dit seizoen is het ook weer mogelijk gebruik te maken van een theaterPASpoort. Het paspoort is goed voor 5 voorstelling uit de “nieuwe” programmering van seizoen 2020/2021. De prijs van het paspoort bedraagt €65,- en is inzetbaar voor alle nieuwe voorstellingen, dus niet de voorstellingen die zijn verplaatst uit seizoen 2019/2020. Het Paspoort is uitsluitend te koop via onze infobalie.

 

Looproutes

In De Pas hanteren we looproutes die éénrichtingsverkeer aangeven. Zo kunnen we gemakkelijk voldoende afstand houden. De looproutes zijn duidelijk in het pand aangegeven, door middel van bordjes en pijlen op de vloer. Vriendelijk verzoek om de aangegeven routes ook echt te volgen.

 

Zaal

De zaalindeling is vanwege de coronamaatregelen aangepast. Wij houden in de zaal 1,5 meter afstand van elkaar. Tussen de rijen laten we telkens een rij leeg. Kom je uit hetzelfde huishouden, dan mag je naast elkaar plaatsnemen. Woon je niet samen, dan houd je drie stoelen afstand van elkaar.

Het is de bedoeling dat niet iedereen tegelijk de zaal in loopt. Daarom is de zaal ruim voorafgaand aan een film- en theatervoorstellingen geopend. We vragen je dan ook gespreid te komen, zo kunnen we ook bij binnenkomst altijd voldoende afstand van elkaar houden.

De maximale zaalcapaciteit is momenteel 30 personen.

 

Rolstoelplaatsen

Per film- of theatervoorstelling zijn maximaal 4 rolstoel-plaatsen beschikbaar. Ook dit is op basis van de beschikbare ruimte en onderlinge afstand. Kaarten voor rolstoelplaatsen worden alleen verkocht aan onze infobalie.

 

Garderobe

De garderobe in De Pas is gesloten. Je kunt je jas of vest meenemen in de zaal en op de lege stoel naast je leggen.

 

To-go-bar

Momenteel is de horeca helaas gesloten, het is tijdelijk wel toegestaan om eigen drinken mee te brengen tijdens film- en theatervoorstellingen.

 

Lunchen of koffie?

Momenteel is ons café helaas gesloten.

 

Betalen

Betaal zo veel mogelijk per pin in De Pas.

 

Hygiëne-maatregelen

Overal in De Pas staat handgel, desinfectiemiddel en oppervlakte-reiniger. Gebruik ze gerust zoveel als je wil! Daarnaast reinigen wij De Pas zo goed en zo vaak mogelijk.

 

Sanitaire voorzieningen

In De Pas kan je gebruikmaken van het toilet. Vanwege de nodige onderlinge afstand, zijn niet alle toiletten geopend. Je kunt zelf de toiletzitting reinigen met extra beschikbare reinigingsmiddelen. Maak je tijdens de voorstelling gebruik van het toilet, dan mag je daarna niet meer terug de zaal in. Wij adviseren om zoveel mogelijk thuis naar het toilet te gaan, zodat er geen rijen ontstaan.

 

Ten slotte

Houd altijd 1,5 meter afstand.

Was regelmatig je handen. 

Blijf thuis bij klachten.

Update: Opening 1 juni 2020

Vanaf 1 juni mogen we jullie weer verwelkomen in De Pas!

We openen ons terras en café weer voor bezoekers, uiteraard wel met de nodige aanpassingen en zitplaatsen waarbij 1,5 meter afstand tot elkaar wordt gehouden. Daarnaast geldt voor het café een maximaal aantal bezoekers van 26.

Ook is het weer mogelijk vanaf 1 juni overdag een ruimte te huren in De Pas, dit kan tot een maximum van 26 personen. Hierbij is vooraf reserveren noodzakelijk. 

We kijken ernaar uit jullie weer te morgen ontvangen in De Pas, hopelijk tot snel!

 

Géén wandeldriedaagse 2020

Helaas zal de wandeldriedaagse dit jaar niet doorgaan.

Op dinsdag 21 april kondigde de overheid een verlenging van de corona maatregelen aan. Deze verlenging betekent helaas dat de wandeldriedaagse op 17,18 en 19 juni 2020 in Heesch dit jaar niet door kan gaan.

We hopen in 2021 weer samen langs de mooiste plekjes van Heesch en omgeving te kunnen wandelen! 🚶‍♂️

Update: Coronavirus - De Pas gesloten tot 1 juni 2020

Update: 9 april

 

I.v.m. het Coronavirus zal De Pas gesloten zijn tot 1 juni voor alle activiteiten, tenzij de overheid de komende weken anders besluit.

Wat betreft de danslessen van Balletstudio van der Stappen verwijzen we graag hier naar hun website voor meer info.

 

De geplande theatervoorstellingen betreft zullen we waar mogelijk verplaatsen naar een latere datum. Het reeds gekochte ticket blijft dan geldig voor de betreffende voorstelling.
Gezien de uitzonderlijke situatie kunnen wij iedereen pas in een later stadium informeren over de precieze afwikkeling.

Alle andere bijeenkomsten en vergaderingen zijn geannuleerd. We hopen op uw begrip in deze uitzonderlijke situatie.
We blijven bereikbaar op weekdagen van 9.00 uur tot 12:00 uur via info@de-pas.nl

 

 

PERSBERICHT: Nieuwe voorzitter voor DNI

  

De Nieuwe Instelling (DNI), de opvolger van De Pas en De Eijnderic, heeft een nieuwe bestuursvoorzitter: Aad van Lopik.
Hij zal per 1 oktober het proces van de samenvoeging van De Pas en De Eijnderic vorm gaan geven, samen met bestuur en medewerkers van beide instellingen.
 
Aad van Lopik is een oude bekende van de gemeente, waar hij 16 jaar in de gemeenteraad zat. “Nu ik met pensioen ben, heb ik tijd om deze uitdaging aan te gaan. Vanuit de gemeenteraad had ik veel bemoeienis met beide instellingen. Als voorzitter van de fusiepartners, kan ik van binnenuit werken aan een mooie nieuwe instelling. Ik ben ervan overtuigd dat ze elkaar zullen versterken en een geweldige synergie opleveren.”
 
Volgens Van Lopik is de gemeente Bernheze zonder DNI, nu nog De Pas en De Eijnderic, onbestaanbaar. “De Pas is laagdrempelig, toegankelijk, en ligt centraal in Heesch op een prachtige locatie. De Eijnderic staat in heel Bernheze bekend om zijn brede aanbod aan veelzijdige cursussen en workshops. Beide stichtingen worden gedragen door vrijwilligers en vormen een onderdeel van het hart van de Bernhezer gemeenschap.”
 
De nieuwe voorzitter is ervan overtuigd dat de samenvoeging van beide stichtingen tot een nieuwe instelling DNI een stap vooruit is. “Met een nieuwe indeling van het gebouw van De Pas, is er voldoende ruimte beschikbaar voor alle onderdelen van DNI. De programma’s zullen elkaar versterken en er zal kruisbestuiving ontstaan. Ik ben ervan overtuigd dat DNI een fantastische toekomst tegemoet gaat. Maar dan wel met een mooie, nieuwe naam. Die komt nog wel.”