De Pas brengt veel cabaret en muziek in nieuw theaterseizoen

De Pas brengt veel cabaret en muziek in nieuw theaterseizoen

HEESCH - Er mag komend jaar veel gelachen worden in Theater De Pas. Van de 29 voorstellingen in het nieuwe theaterseizoen vallen er 12 onder de noemer cabaret. Ook muziek doet het goed in Heesch.

Louisa Henderson, van Theater De Pas, met de nieuwe seizoensbrochure. © Maarten van den Hurk / BD

Het nieuwe programma en de bijbehorende theatergids werden dinsdagavond gepresenteerd in het Heesche theater. Daarbij was onder anderen Tim Akkerman present. De Haagse muzikant, jaren geleden bekend geworden met de band Di-rect, komt in maart terug met 'Sing The Boss', zijn eerbetoon aan Bruce Springsteen. Het is één van de acht muzikale avonden in De Pas.

De twaalf cabaretavonden brengen zowel bekende als nieuwe namen naar Heesch. Javier Guzman zit er bij maar ook Rayen Panday die niet eerder in De Pas te zien was. ,,Ik ben heel benieuwd wat hij in Heesch doet, hij is wel van de scherpe teksten'', kijkt Wilco Schrijvers van De Pas vooruit.

Buurman

Het programma voor theaterseizoen 2018-2019 is nog helemaal door de Pas zelf gemaakt. Onlangs is voor de programmering een samenwerking afgesproken met De Lievekamp, de grote buurman in Oss. Maar de invulling daarvan moet nog beginnen en zal pas werkelijk gelden in seizoen 2019-2020.

Bert Engelbart, onlangs vertrokken bij De Pas,  zorgde nog voor driekwart van het nieuwe seizoensprogramma. De rest komt van zijn opvolger Louisa Henderson. Zij haalde bijvoorbeeld het vrouwen-cabaretduo OldenHermann naar Heesch. Deze voorstelling (,,Daar zit zeker mijn hand in'') zet Henderson ook in haar persoonlijke top-drie voor komend seizoen, samen met liedjeszanger Björn van der Doelen (,,Ik vind hem wel een lieverd'') en de kindervoorstelling De Toren van Geluid (,,Heel mooie, integere, lieve vertellingen'').

Het complete seizoensprogramma is te zien op de website van De Pas.

 

Bron: https://www.bd.nl/bernheze/de-pas-brengt-veel-cabaret-en-muziek-in-nieuw-theaterseizoen~a4dbd558/